جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

استاد حوزه علمیه قم گفت: حوزه های علمیه نسبت به سایر مراکز آموزشی دنیا برتری هایی با سابقه هزار ساله دارند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسن عرفان امروز در جمع اساتید و مربیان تربیت اخلاقی مدارس علمیه کشور در مشهد، با بیان این که مسأله راهکارهای تقویت انگیزه ها یکی از مباحث علمی و کاربری در حوزه های علمیه است، گفت : اگر این اراده و انگیزه تقویت شود، موجب تمرکزیابی و در نتیجه موفقیت فرد می شود که توانایی زایی، یکی دیگر از نتایج داشتن اراده و انگیزه قوی است.

وی مهمترین راه تقویت انگیزه را ایمان دانست و با بیان این مطلب که این عامل در طول تاریخ سازنده بوده است، اظهارداشت: باید طلاب از این موضوع که شکوهمندترین راه، مسیر طلبگی است، آگاه شوند.

* ویژگی‌های نظام آموزشی حوزه

حجت الاسلام والمسلمین عرفان، در ادامه از سابقه هزار و چند ساله حوزه های علمیه شیعی گفت و با اشاره به برتری نظام آموزشی حوزه در مقایسه با سایر نظام های آموزشی گفت: حوزه بیش از 20 امتیاز و ویژگی نسبت به سایر نظام های آموزشی دارد.

* استقلال

این استاد حوزه گفت: استقلال، اولین ویژگی نظام آموزشی حوزه علمیه است که در مقایسه با سایر نظام های آموزشی به دولت وابستگی ندارد و عزل و نصب هایش مستقل است.

* عدم اختلاط زن و مرد

وی عدم اختلاط زن و مرد در حوزه را از افتخارات آن برشمرد و آن را خره نظام آموزشی غرب دانست و اظهارداشت: متأسفانه در نظام آموزشی کشور تا قبل از دوره دانشگاه، این عدم اختلاط در مدارس رعایت می شود اما در زمانی که اوج شهوت و جوانی فرد می رسد، به این نکته توجهی نمی شود.

* رابطه استاد و شاگرد

این استاد حوزه و دانشگاه از رابطه زیبای استاد و شاگرد و احترام متقابل در حوزه گفت و تأکید کرد: اگر نظام های آموزشی دنیا این رابطه را بفهمند، آن را افسانه خواهند پنداشت.

* آزادی تحصیل

حجت الاسلام والمسلمین عرفان یکی دیگر از ویژگی های حوزه را نسبت به سایر مراکز و نظام های آموزشی در آزادی تحصیل و انتخاب استاد عنوان کرد و اظهارداشت: این موضوع در هیچ نظام آموزشی دیده نمی شود.

* مباحثه

این استاد حوزه مباحثه را موجب رشد علمی فرد دانست و آن را از امتیازات حوزویان برشمرد و خاطرنشان کرد: پیش مطالعه نیز یکی دیگر از این ویژگی های باسابقه در حوزه علمیه است.

* معنویت‌گرایی

وی توأم بودن معنویت با آموزش، اخلاق گرایی و تأکید بر همراهی علم و اخلاق را از دیگر امتیازات حوزه برشمرد و ابرازداشت: متأسفانه امروز در نظام های آموزشی دنیا اخلاق وجود ندارد و فرد تنها دانش صرف را فرامی گیرد و هیچ تعهد اخلاقی ای نسبت به وظیفه علمی‌اش ندارد.

* پرورش ابزار یا انسان؟

حجت الاسلام  والمسلمین عرفان اذعان داشت: حوزه های علمیه انسان تربیت می کنند و دیگر نظام های آموزشی ابزار پرورش می دهند بدون آن که به مسأله اخلاقی او توجه کنند.

وی در ادامه متن علوم حوزوی را الهی و متون دانشگاهی را انسانی عنوان کرد و گفت: در نتیجه علوم دانشگاهی همیشه در معرض نقد، انتقاد و نفی است به همین دلیل امروز دنیا به این تیجه رسیده که برای آموختن علوم انسانی باید به منشأ علوم الهی مراجعه نماید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha